Baconnel töltött cukkinihajók

Hozzávalók:
2 nagyobb cukkini
50 dkg kockázott bacon
1 fej hagyma
3 paradicsom
pici zsír

bors
fokhagyma
1 nagy pohár tejföl
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
Először hosszában levágtam a cukkinik tetejét, nagyobbik felüket kanállal 1 cm vastagra kikapartam. Sóval, borssal, fokhagymával fűszereztem, állni hagytam.

A töltelékhez pici zsíron apróra kockázott hagymát pirítottam, rátettem a bacont, és rövid idő után az apró kockákra vágott (vagy passzírozott) paradicsomot. Ízesítettem pici fokhagymával, borssal, majd amíg az eresztett levet el nem főtte, addig lassú tűzön főztem.

Ezután elosztottam a tölteléket a cukkinik közt, tepsibe fektettem őket (kalapjuk támasztéknak szolgált, hogy ne guruljanak el). A tejfölt összekevertem a reszelt sajttal, és így kentem a cukkinikre. 180 fokos sütőben kb. fél órát sütöttem.

Forrás: mindmegette.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *