Almás serpenyős máj törtkrumplival

Az alma és a máj nagyon jól kiegészítik egymást.

Kellett hozzá (2-3 főre):

Almás serpenyős máj:
2 lilahagyma
2 közepes alma
6 csirkemáj
kb fél deci fehérbor (félédes Chardonnay)
só, bors, olaj

A lilahagymát megpucolom, félbe vágom majd vékony szeletekre. Az almát negyedelem, kivágom a magházát és szintén vékony szeletekre vágom. A májat átmosom.
Olajon elkezdem fonnyasztani a hagymát, félúton ráteszem a májakat. “fehéredésig” (amíg éppen átszineződik a felülete) sütöm, majd az almát is rádobom és összeforgatom. Sózom, borsozom (frissen őrölt négyszínbors!). Ráöntöm a fehérbort, majd még pár percig magas hőfokon sütöm, át-átforgatva.
Figyeljünk oda, hogy a máj ne süljön túl, mert megkeseredik, nem kell neki sok idő igazából.

Törtkrumpli

5-6 szem közepes krumpli (csomagból)
tej
margarin (vaj)
mustár
só, bors

A krumplikat héjában megfőzöm, hogy puha legyen, majd krumplinyomóvóval összetöröm.  Mennyiségeket nem írtam, mert nem tudok, ez abszolút érzésre megy. Annyi tej, hogy ne legyen túl híg, de puha-laza legyen, a többi meg tényleg ízlés szerint. (bocsi a nem túl szakszerű instrukciókért, de már nem is emlékszem, mikor csináltam az elsőt (4-5 éves koromban már segítettem nagymamámnak összekeverni!), annyira “bennem van”, hogy nem tudok pontosabb lenni 🙂 )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *