Almás rakott burgonya

Hozzávalók:
1- 1,5 kg burgonya
1-2 fej vöröshagyma kb.
3 alma
250 ml tejszín
sajt
só, bors, őrölt szerecsendió
kis vaj a tál kikenéséhez

1. A burgonyát héjastul félig feltettem főni. Amíg a burgonya főtt, addig az almát meghámoztam, kicsutkáztam, felvágtam szeletekre és megpucoltam, a vöröshagymát és felkarikáztam. A tejszínbe sót, borsot, szerecsendiót és reszelt sajtot kevertem.

Egy sütőtálat kivajaztam és belekarikáztam a héjától megszabadított burgonyát majd a hagymát, megsóztam, borsoztam kicsit, ment rá szerecsendió is, aztán alma, és kanalaztam rá a tejszínes öntetből is. Ezt rétegesen pakolásztam, amíg maradt a hozzávalókból a végén a burgonya zárta. Ráöntöttem a maradék tejszínes öntetet a tetejére és szórtam rá még sajtot, szerecsendiót, borsot.

Végül a sütőbe toltam és 200 C-on kb. 1 órát letakarva szépen összeért, a végén levettem a tál tetejét. Nem lesz száraz, mert az alma és a krumpli is ereszt még levet magából. Érdemes sózni a krumplit miközben rétegelünk, mert az almától édeskés íze lesz az ételnek.

A recept és a kép az antalvali.com oldalról van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *