Zsályás, sós vajas zabkeksz

Zsályás zabkeksz

Nem sok munka van vele, nem kell dagasztani, sem szaggatni, és bármilyen más fűszer is kerülhet bele. Rozs, graham, vagy teljes kiőrlésű lisztekből is jól elkészíthető.

Hozzávalók:
15 dkg liszt
10 dkg zabpehely
10 dkg vaj
1 tojás
1 kk szódabikarbóna
só, zsálya

Elkészítés:
A hideg vajat elmorzsolom a lisztben, hozzákeverem a zabpelyhet, a sót, a szódabikarbónát és az apróra vágott zsályát, összekeverem. Hozzáadom az egész tojást, gyorsan összegyúrom, és beteszem a hűtőbe fél órára. Utána kiveszem, kinyújtom kb 1 cm vastagra és késsel felszeletelem kb 2X8 cm-es darabokra. A szélén lesznek nem téglalap fomájúak, de nem baj. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, és 180 C-os sütőben kb 15-18 perc alatt megsütöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *