Zellerchips

Zellerchips

Frissen, rögtön sütés után tálalva finom ropogtatnivaló vagy előétel. Adhatjuk kiegészítő köretként is. Legjobb akkor készíteni, amikor egyébként is sütünk valamit olajban, például rántott húst vagy sültkrumplit.

Hozzávalók:
Zellergumó
olaj

Elkészítés:
Meghámozom a zellergumót és nagyon, de nagyon! vékony szeletekre vágom. Serpenyőben kevés olajat forrósítok és ügyelve rá, hogy a zellerkarikák ne kerüljenek fedésbe egymással mindkét oldalukat megsütöm. Papírtörlőre szedem őket, hagyom kicsit lecsöpögni, sózom és minél hamarabb tálalom.

 

3 Responses to Zellerchips

  1. Edit szerint:

    Ugyanez répakarikákkal is nagyon finom – anno ezzel szoktattam le a fiaimat a zacsis chipsekről ;-)))

  2. kisvirag szerint:

    akinek van krumplihámozója, azzal baromi jó vékonyra lehet szelni (lényegében elhámozzuk a zöldséget 🙂 )
    krumplit, répát is lehet ugyanígy chipselni.
    én csicsókából is kipróbálnám.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *