Vöröslencsés kölesfasírt

Hozzávalók 2 főre:
1 dl hántolt köles (szárazon mérve)
fél dl vöröslencse
1 tojás
hagyma, fokhagyma
só, bors
olaj

A köles folyó víz alatt szűrőben megmosom, majd kevés olajon megpirítom. Felöntöm 4 dl vízzel, hozzákeverem a vöröslencsét és kb 20 perc alatt kis lángon puhára főzöm és hagyom kicsit kihűlni.

Közben a hagymát apróra vágom, olajban vagy vajban megpirítom, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, és azt is pirítom egy rövid ideig, majd kihűtöm.

Összekeverem a hagymákat a lecsés kölessel, hozzáadom a tojást, fűszerezem, és ha nem elég folyós, akkor olajat adok hozzá. Sűrű, de folyékony legyen. Kevés olajat melegítek és a masszát kanalanként kisütöm, közben egyszer megfordítom őket.

A képen paradicsomos káposztával tálalva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *