Tökfőzelék másképp (kapor nélkül)

Finom tökfőzelék arra az esetre, ha nincs otthon kapor, vagy valaki nem szereti.

Hozzávalók:
1 paradicsom
1 zöldpaprika
1 kis fej hagyma
1 mk pirospaprika
3-4 ek olaj

pár csepp borecet
1/2 ek apróra vágott petrezselyemzöld
2 dl 20%-os tejföl
2 csapott ek liszt

Az 1 – 1,5 kilogrammos tököt meghámozok, nagyobb darabokra vágok és V-gyalun legyalulom. Vagy gyalulva veszem, ilyenkor figyelek, hogy inkább zöldes színű legyen és ne sárgás.

Az olajon megfuttatom a nagyon apróra vágott hagymát, rádobom a tököt, összeforgatom, sózom és megcsepegtetem az ecettel. A paradicsomot/paprikát négybe vágom és hozzáadom. Fedő alatt, időnként kevergetve megpárolom.

Ha puha, beleforgatom az apróra vágott petrezselymet és a tejföl-liszt jól elkevert elegyével behabarom. Már csak egy percig tartom kissé kevergetve a tűzön.

Legigazibb feltéte a fasírt, de ehető feltétlenül is, melegen, hidegen, este, reggel, csak úgy, a hűtőből is.

A receptet a jokaja.hu oldalon találtam.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *