Tejjel főtt tökfőzelék (kapor nélkül)

A tököt megtisztítjuk, a magokat eltávoltjuk és lereszeljük. A levét kicsavarjuk és feltesszük dinsztelődni. Puhára pároljuk, közben többször megkeverjük, nehogy lesüljön. Annyi tejjel öntjük fel, hogy éppen csak ellepje. Csak sóval ízesítjük.

Egy vöröshagymát lereszelünk, olajon megdinszteljük, majd 1-2 kanál liszttel rántást készítünk. A rántást pirospaprikával ízesítjük, és a tököt besűrűsítjük vele. Amikor kész, ízlés szerint ecetet öntünk bele. Feltéttel vagy feltét nélkül is kiadós kaja!

One Response to Tejjel főtt tökfőzelék (kapor nélkül)

  1. Sinkó Tünde szerint:

    Tisztelt Biokert!

    Elkészítettem a főzeléket és nagyon-nagyon finom lett jól sikerült.
    Kapor nem volt itthon ezért kerestem olyat amihez nem előfeltétel a hiánya.
    Almaecettel ízesítettem a végén ami miatt még ízletesebb lett.
    Köszönöm a receptet ezentúl mindig így készítem el!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *