Tatárhagymás “osztrák” krumplisaláta tökmagolajjal

A krumplit megfőztem héjában, enyhén sós vízben, és még melegen meghámoztam és felkarikáztam. Leöntöttem forró húslevessel. Rászórtam az apróra vágott tatárhagymát.

Összekevertem 2 evőkanál tárkonyecetet egy fél evőkanál mustárral és egy fél kiskanál cukorral. Ezt jó sokáig kell kevergetni, hogy egységes állagú legyen. Utána hozzákevertem 2 evőkanál tökmagolajat és ezzel is alaposan elkevertem, majd ráöntöttem a krumplira. Óvatosan összeforgattam és hűtőbe tettem. Jó, ha legaláb 2-3 órát áll, de egy egész nap sem árt neki.

Ha olívaolajjal csinálom, akkor nem lesz ilyen sötét. Sárga héjú krumplit használtam, ehhez a salátához szerintem jó, ha egy kicsit szérmegy a krumpli a kevergetésnél, mert attól lesz sűrű szósz rajta. Vigyázni kell a főzésnél, hogy ne legyen túl puha a krumpli, de már meg legyen főve. Amikor már beleszalad a kés, akkor jó.

Ha nincs tárkonyecet, akkor kevés tárkonyt lehet belekeverni a salátába, csak óvatosan, mert a tárkonynak erős íze van.

Sült húshoz ettük köretként.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *