Tárkonyos ecetes körte télire

Kemény körtéket meghámozunk, cikkekbe vágva a magházat kiszedjük, és a gyümölcsöt azonnal ecetes vízbe rakjuk, hogy ne barnuljon meg. Három kg körtére 0,5 l gyenge bor- vagy gyümölcsecetet felforralunk 70 dkg cukorral, habját leszedjük, beletesszük a vízből leszűrt körtéket, és félpuhára főzzük. A szirupot fűszerezhetjük egy kevés csomborral vagy tárkonnyal és törött borssal. A körtéket üvegekbe rakjuk, tetejére egy borsónyi benzoesavas nátriumot vagy szalicilt szórunk, ráöntjük a fűszeres lét, és lekötjük. Nem kell kigőzölni.
Pecsenyékhez kiváló köret.

Forrás: Gasztrokaland

2 Responses to Tárkonyos ecetes körte télire

  1. Viki szerint:

    Szia! Ecetnek házi almaecet is jó? Vagy az nagyon erős?

    • mmkriszti szerint:

      A házi ecet erőssége nem egyforma, van erősebb és gyengébb is. Szerintem 5-6 % ecet jó hozzá. Szerintem nyugodtan próbáld meg házi almaecettel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *