Szardellás, keménytojásos kelkáposzta-saláta

Elkészítési idő: 15 perc
Alapanyagok:

  • 1 citrom leve
  • 8 olajban eltett szardellafilé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk dijoni mustár
  • 180 ml olívaolaj
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 1 kemény tojás
  • 30 dkg kelkáposztalevél
  • só, frissen őrölt bors

Az öntethez a citromlevet, a szardellafilét, a fokhagymát és a mustárt turmixolom, fokozatosan hozzáadom az olajat is. Amikor teljesen sima, homogén, belekeverek 2 evőkanálnyi parmezánt, majd az egészet hagyom pihenni.

A tojást nagyon apróra összevágom. A káposztát egy tálba rendezem, meglocsolom az öntettel, alaposan összekeverem. Végül megszórom a maradék parmezánnal és a felaprított tojással.

 

Forrás: Táfelspicc

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *