Sült sárgarépa

Sült sárgarépa

Vasárnapi reggelihez kitűnő, vagy lehet kiegészítő köret sült húsok és krumplipüré mellé. Különösen finom lé sárgarépából készítve.

Hozzávalók:
sárgarépa vagy lé sárgarépa
szalonnazsír vagy olaj

Elkészítés:
Mélyebb serpenyőben, amihez van fedő is megsütöm a szalonnákat és kiveszem őket, hogy csak a zsír maradjon, vagy megforrósítom az olajat. A répákat vékony hasábokra vágom. A lé sárgarépát vastagabb hasábokra is lehet.

Beleteszem a répákat a zsíradékba, fedővel lefedem, és közepes lángon 5-10 perc alatt megsütöm. Ízlés szerinti, hogy mikor jó, én úgy szeretem, ha fakanállal már szét lehet nyomni, vagyis belül teljesen puha. Nem baj, ha kicsit megbarnul néhol.

Reggelihez sült szalonnával, rántottával és mustárral tálalom.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *