Sörös kínai kel ropogós

50 dkg kínai kel vagy kelkáposzta
3 tojás
3 ek liszt
2 gerezd apróra vágott fokhagyma

bors
majoranna
őrölt kömény
5 dkg sajt
2 dl sör
olaj a sütéshez

A kelkáposzta leveleit mossuk meg, ha vastag erek vannak benne azt vágjuk ki, a többit vágjuk vékony csíkokra és sózzuk be. Keverjük simára a tojásokat a liszttel, keverjük bele a sört és a fűszereket és végül a reszelt sajtot. A kelt nyomkodjuk ki és keverjük a tojásos-sörös masszába.

Forrósítsuk meg az olajat és kanállal nagy galuskákat szaggatva süssük meg a kelropogósokat.

Tálalhatjuk párolt rizzsel és tartárral, vagy krumplipürével és paradicsommal. Hidegen is finom majonézes salátákkal.

Ötlet innen: erzsebetrosta.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *