Serpenyős brokkolis csíra

Nem klasszikus saláta, hiszen alapvetően serpenyőben készül, de attól még ízletes ez a brokkolis-csírás eledel. Húsokhoz köretként is fogyasztható, de önállóan is megállja a helyét. A lényeg, hogy a forró zöldségek közé frissen keverjük a csírákat.

Hozzávalók:

fél kiló brokkoli
2 gerezd zúzott fokhagyma
4-5 retek
1–2 marék csíra
mazsola ízlés szerint
olívaolaj

Elkészítés:
A brokkolit kisebb rózsákra szedjük, a retket vékonyabb karikákra vágjuk. Egy mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd átforgatjuk benne, és fél percig pirítjuk a zúzott fokhagymát. Ezt követően hozzáadjuk a brokkolirózsákat és a retekszeleteket, majd kevergetve sütjük 2 percig. Ráöntünk egy kevés vizet, majd nagyjából 5 percig pároljuk. Ezután levesszük a tűzről, rászórjuk az apróbb darabokra vágott mazsolát, meglocsoljuk olívaolajjal és belekeverjük a csírát. Azonnal tálaljuk.

Forrás: Képmás Szakácskönyv

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *