Párolt vöröskáposzta

1 kg vöröskáposzta
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál cukor
3 evőkanál olaj
1 kávéskanál ecet vagy citromlé
1 mokkáskanál őrölt kömény

A káposzta külső leveleit ledobjuk, majd a többit meggyaluljuk, vagy vékony metéltre vágjuk. Besózzuk, állni hagyjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
Egy nagyobb lábosban olajat forrósítunk, megfonnyasztjuk benne a hagymát. A káposztát kicsavarjuk, és a hagymához tesszük. Meglocsoljuk az ecettel (citromlével), és fedő alatt puhára pároljuk. Közben hozzáadjuk a köményt, és ha szükséges, kevés vizet. Végül a cukorral ízesítjük.

Sült kacsa vagy liba mellé, hurkához nagyon jó köret.

Forrás: mindmegette.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *