Majonézes krumplisaláta

Több napig készül!!!

Hozzávalók:
1,5 kg krumpli
2 fej vöröshagyma
2 ek 5%-os ecet
1 tojás
1 ek mustár
1,5 dl olaj
3 dl tejföl
cukor, só, citromlé

Kedden megfőzünk 1,5 kg krumplit héjában, sós vízben. Hagyjuk kihűlni teljesen, majd meghámozzuk és karikákra vágjuk. 2 fej vöröshagymát szintén karikára vágunk, összekeverjük. Fél liter vízbe teszünk 2 ek 5%-os ecetet, 1 ek cukrot és sót, ezt ráöntjük és hűtőbe tesszük.

Pénteken leöntjük róla a vizet.  Egy egész tojást turmixgépbe teszünk, hozzáadunk 1 ek mustárt, 1 kávéskanál cukrot, sót, kiskanálnyi citromlét és elkezdjük keverni. Lassan öntjük bele az olajat, kb 1,5 dl-t. Addig adjuk az olajat és keverjük, amíg megkeményedik. Hozzákeverünk 3 dl tejfölt, borssal ízesítjük és ráöntjük a krumplira.  Hűtőbe tesszük.

Szombaton tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *