Köles sóskával és csírával

Friss sóskával, lestyánnal és csírákkal kevert köles. Nálam ez egy tipikus reggeli. Nagyon jó grillezésnél köretnek is.

Hozzávalók egy főre:
fél dl köles
3-4 kisebb sóskalevél
4-5 lestyánlevél
egy nagy csipet csíra
szezámmag
só, olaj

Egy pálinkáspohárral kimérem a fél deciliter kölest, szűrőben megmosom, beleteszem a lábosba. Ráöntök két és fél pálinkáspohárnyi vizet (1,25 dl), sózom, lefedem és felforralom. Amint elforrt róla a víz, lezárom, és fedő alatt 20 percig hagyom pihenni.

Közben mogmosom és vékony csíkokra vágom a leveleket. A csírákat is megvágdosom, hogy apróbb legyen. Összekeverem az olajat a levelekkel és a csírával. Amikor letelt a 20 perc, akkor hozzákeverem a kölest.

Melegen vagy hidegen is jó.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *