Kelkáposzta-saláta almával és mákkal

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 40 perc
Alapanyagok:

  • 2 szem alma
  • 40 dkg kelkáposzta

az öntethez:

  • 3 ek fehérborecet
  • 2 ek méz
  • 2 tk dijoni mustár
  • 2 tk (darált) mák
  • 1 mk só
  • bors
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 sonkahagyma apróra vágva

 

Az öntethez az ecetet, mézet, mustárt mákot, sót és borsot összekeverem, majd vékony sugárban hozzácsorgatom az olajat, közben folyamatosan keverve, végül belekeverem a hagymát is.

A kelkáposztát leveleire bontom, a torzsáját kivágom, és kb. fél-egy centis csíkokra vágom. Kiszedem az almák csumáját, a húsukat vékony csíkokra vágom, összekeverem a káposztával. Meglocsolom az öntettel, alaposan összerázom, és egy napig hagyom érni a hűtőben. Szuper friss saláta húsokhoz, vagy csak úgy önmagában.

 

A recept és a fotó forrása: Táfelspicc

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *