Joghurtos vöröskáposzta saláta

Hozzávalók:
50-60 dkg vörös káposzta
3 dl joghurt
1 citrom leve
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
1 evőkanál porcukor

A káposztát megtisztítjuk, majd az esetlegesen fás torzsákat kivágjuk és eltávolítjuk. A káposztát negyedekbe vagy kisebb darabokra vágjuk azért, hogy az almareszelőn könnyebben lereszelhessük vagy nagyon vékony csíkokra apríthassuk. Miután ezzel elkészültük, megsózzuk, alaposan összekeverjük, és hozzávetőleg 10-15 percig állni hagyjuk.

A következő lépésben elkészítjük a mártást: a 3 dl joghurtot összekeverjük az olajjal és a citromlével, majd ízlésünknek megfelelően annyi cukrot adunk hozzá, hogy kellemesen pikáns, de ne túl savanyú legyen, majd fokozatosan belekeverjük az összezúzott fokhagymát. Az elkészült mártást rálocsoljuk a káposztára, és alaposan összeforgatjuk. Ne fogyasszuk azonnal, az ízek jobban összeérnek, ha befedve a hűtőszekrénybe tesszük és legalább egy napig érleljük. Magában is fogyasztható, de bármilyen húsféle mellé kitűnő saláta vagy hideg köret lehet.

Ez a recept természetesen fehér káposztából is elkészíthető, de vöröskáposztából az igazi!

Forrás: receptek.szatmar.ro

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *