Édesburgonyás céklafasírt

Hozzávalók (15 céklafasírthoz)

250 g cékla (1 közepes fej)
250 g édesburgonya (kb egy nagy édesburgonya fele)
2 gerezd fokhagyma
1 zsemle nagyságú házi kenyér vízbe áztatva
1 tojás
liszt (teljes kiőrlésű rozsliszt)
kukoricadara
só, bors
egy lehelletnyi toszkán fűszerkeverék
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Meghámoztam és a legkisebb lyukon lereszeltem a céklát, az édesburgonyát és a fokhagymát.

Hozzáadtam a kicsavart kenyeret, a tojást, megfűszereztem, és kukoricadarával, ill. rozsliszttel beállítottam a számomra megfelelő állagot. Összegyúrtam, majd kis pacsnikat formáztam belőle, meghempergettem zsemlemorzsában. Bő, forró olajban kisütöttem a fasírtokat, és papírtörlőn lecsepegtettem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *