Csicsókás sült répatorony

Hatalmas répakarikák sütőben sütve, csicsókapürével rétegezve. Vegetáriánus előételnek, vagy köretnek tökéletes.

Kellett hozzá (3-4 főre előételként):

1 vastag szál répa (csomagból)
só, bors, olívaolaj
~30-40 dkg csicsóka (csomagból, szemmértékre ennyi)
margarin, tejföl
só, bors

A répát megpucolom és felkarikázom. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom egy rétegben, sót, frissen őrölt négyszínborsot szórok rá és megkenem olívaolajjal vékonyan mindkét oldalát.
A sütőben kb 20 perc alatt puhára sütöm.
A csicsókát meghámozom, felkockázom és sós vízben puhára főzöm. Összetöröm, majd sót, borsot, margarint (aki teheti, vajat), és egy evőkanál tejfölt keverek bele, míg állagra és ízre megfelelőnek nem találom (ne folyjon, de azért legyen lágy).
Ezután a tányéron szépen összerétegzem őket. Répa, püré, répa, püré, répa. Díszítésül megszórom csírakeverékkel.
Mutatós, finom. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *