Céklasaláta almával

Hozzávalók:
60 dkg cékla
3-4 db kisebb alma
1 vöröshagyma
2 ek 
citromlé
1 ek méz
2 ek olívaolaj

Az alaposan megmosott céklát meghámozzuk, leöblítjük és vékonyra lereszeljük. A  meghámozott almát is lereszjük, hozzáadjuk, majd az egészen paróra vágott, vagy lereszelt hagymát is.

Sózzuk meg, citromlével, az olívaolajjal és a mézzel ízesítjük. Alaposan összekeverjük, majd hűtőben hagyjuk érlelődni legalább 3 órán keresztül.

Önmagában is fogyasztható, vagy lehet köret frissen sült vagy grillezett ételekhez.

Az almákat részben vagy egészében helyettesíthetjük körtével is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *