Vöröskáposzta fasírt

Hozzávalók:
40 dkg vöröskáposzta
60 g teljes kiőrlésű tönköly liszt
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt kömény
őrölt feketebors
1 evőkanál só

a panírozáshoz 3 dkg zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk, majd nagyon apróra vágjuk (Ha van akkor géppel, ha nincs akkor reszeljük le.)

Szórjuk rá a sót, forgassuk jól össze, hogy mindenhol érje, majd hagyjuk állni ½-1 órát, amíg levet ereszt.

Ha letelt az idő akkor alaposan kinyomkodjuk, a levét leöntjük, hozzáreszeljük a fokhagymát, ízesítsük őrölt köménnyel, őrölt feketeborssal, adjuk hozzá a lisztet és alaposan keverjük össze.

Akkor jó a massza, ha összeáll a kezünkben. Nedves kézzel formázzunk gombócokat belőle, forgassuk zsemlemorzsába, majd közepes lángon forró olajban süssük szép pirosra őket.

A liszt fajtájától is függ, mennyire lesz formázható a massza, ha nem akar összeállni, bele lehet ütni egy tojást (pl. a teljes kiőrlésű tönköly, vagy rozsliszttel kellően ragacsos, nem kell bele tojás). Ha egészségesebben szeretnénk elkészíteni, akkor, bánjunk szűken az olajjal, amiben sütjük. A zsemlemorzsából is teljes kiőrlésűt használjunk.

Egyszerre max. 4-5 db fasírtot süssünk. 

Fotó és recept: Ami a konyhámból kikerül

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *