Spenótos pesto

50 dkg spenót
5 dkg reszelt parmezán (vagy 10 dkg füstölt sajt)
5 dkg fenyőmag (vagy napraforgómag, mogyoró, tökmag)
1 marék friss bazsalikomlevél
2 gerezd fokhagyma
2 dl olívaolaj
2 evőkanál citromlé
kevés só.

A spenótot megmossuk és sós, forró vízben puhára főzzük.

A felével turmixoljuk pépesre a bazsalikomot, fokhagymát, fenyőmagot és a sajtot. Fokozatosan öntsük bele az olivaolajat, hogy sűrű masszát kapjunk. A végén keverjük bele a citromlevet, majd adjuk hozzá a maradék spenótot és keverjük jól össze. Tésztával tálaljuk, vagy kenyérre kenve kínáljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *