Spenót dióval és korianderrel

Grúz recept nyomán. Tulajdonképpen saláta, de lehet köret, vagy hidegen kenyérre is kenhetjük.

Hozzávalók:
25 dkg spenót
6 dkg dióbél
1 gerezd fokhagyma
6 szál korianderzöld
2 szál petrezselyemzöld
3 ek snidling
1 ek borecet vagy gránátalma leve
1 kk só

A megmosott spenótot 5 szál korianderrel párolóbetétes edényben megpároltam. Lehet főzni is, akkor forró vízzel kell leönteni és kb 15 percig főzni, majd alaposan leszűrni és kinyomkodni.

Közben megdaráltam a diót és az apróra vágott fokhagymával, és a sóval mozsárban összetörtem. Hozzáöntöttem a borecetet, a snidlinget és a petrezselymet. Jól elkevertem.

A főtt spenótot a benne lévő korianderrel együtt apróra vágtam és hozzákevertem a diós masszához.

Az eredeti recept

  • sokkal több apróra vágot hagymát írt, nekem eléggé hagymás volt a snidlinggel is
  • tett bele csípős paprikát is a fokhagymával együtt
  • gránátalma magokkal tálalta

Megrögzött spenótellenes ismerősöm is evett belőle!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *