Sárgarépás pogácsa

Hozzávalók:
két szál sárgarépa
fél maréknyi mazsola
25 dkg liszt
175 ml tej
5 dkg vaj
5 dkg cukor
2 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
Öntsük a tejet egy kis lábasba, szórjuk bele a megmosott mazsolát, és langyosítsuk fel, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
A meghámozott répákat reszeljük le a vékony sajtreszelőn.
Szórjuk a lisztet egy tálba, tegyük hozzá a sütőport, morzsoljuk rá a szobahőmérsékletű vajat, ízesítsük sóval és tegyük hozzá a cukrot és a reszelt répát is. Kezünkkel morzsoljuk az egészet össze, és utána öntsük hozzá a beáztatott mazsolát a tejjel együtt. Gyúrjuk az egészet alaposan össze, majd borítsuk lisztezett deszkára, formázzunk belőle egy nagy cipót, tegyük egy tányérra, és legalább egy órán keresztül pihentessük a hűtőszekrényben.
Gyúrjuk át ismét a tésztát, majd nyújtsuk ki körülbelül két centi vastagságúra. Szaggassuk ki pogácsaszaggatóval, tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre egymás mellé. Tegyük előmelegített sütőbe, ahol 160 fokon 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
A recept és a fotó a kaldeneker.hu oldalról van.
Vélemény, hozzászólás?