Sárgarépás pogácsa

Hozzávalók:
két szál sárgarépa
fél maréknyi mazsola
25 dkg liszt
175 ml tej
5 dkg vaj
5 dkg cukor
2 teáskanál sütőpor
csipetnyi só

Öntsük a tejet egy kis lábasba, szórjuk bele a megmosott mazsolát, és langyosítsuk fel, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

A meghámozott répákat reszeljük le a vékony sajtreszelőn.

Szórjuk a lisztet egy tálba, tegyük hozzá a sütőport, morzsoljuk rá a szobahőmérsékletű vajat, ízesítsük sóval és tegyük hozzá a cukrot és a reszelt répát is. Kezünkkel morzsoljuk az egészet össze, és utána öntsük hozzá a beáztatott mazsolát a tejjel együtt. Gyúrjuk az egészet alaposan össze, majd borítsuk lisztezett deszkára, formázzunk belőle egy nagy cipót, tegyük egy tányérra, és legalább egy órán keresztül pihentessük a hűtőszekrényben.

Gyúrjuk át ismét a tésztát, majd nyújtsuk ki körülbelül két centi vastagságúra. Szaggassuk ki pogácsaszaggatóval, tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre egymás mellé. Tegyük előmelegített sütőbe, ahol 160 fokon 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

A recept és a fotó a kaldeneker.hu oldalról van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *