Rózsaszín cukkinis lepénykék

Főzelékhez feltétnek is jó melegen, hidegen pedig vajjal megkenve remek vacsora.

Hozzávalók:
1 kisebb cukkini
1 kicsi hagyma
4 szem kisebb krumpli
1 vastag szelet cékla (kb 1 cm vastag, egy közepes méretű céklából)
1 tojás
2 evőkanál szezámmag
kb 6-8 evőkanál liszt
só, bors
olaj a sütéshez

A krumplit meghámozom, kockára vágom és sós vízben megfőzöm.

A cukkinit meghámozom, nagylyukú reszelnőn lereszelem. A céklaszeletet kislyukú reszelőn hozzáreszelem. Sózom és állni hagyom, hogy levet eresszen. A hagymát apróra vágom és kevés olajban megpirítom, hozzákeverem a reszelt zöldségekhez.

Szétválasztom a tojást, a fehérjét habbá verem.

Amikor megfőtt a krumpli, akkor összetöröm, hozzákeverem a reszelt zöldségekhez. Hozzáteszem a tojás sárgáját, és annyi liszetet keverek bele, hogy sűrű massza legyen. Óvatosan beleforgatom a tojásfehérjét.

1-2 evőkanál olajat melegítek serpenyőben, és a zöldséges masszát 2-3 evőkanálnyi adagokban, mindegyiket egyszer megfordítva megsütöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *