Ropogós cukkini tejfölös hagymával

Vendégváró étel.

Hozzávalók: 4 kis cukkini, 2 db egész tojás, 1 mokkáskanálnyi só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, liszt (lehet szója vagy rizsliszt is)

A hagymához: 2 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág, só, bors

A cukkinikat megmossuk, de nem hámozzuk meg. Mintha rósejbnit sütnénk, úgy gyaluljuk vékony karikákra. A tojásokat sóval, borssal felverjük, és a zöldséget először lisztbe mártva megforgatjuk a fűszeres tojásban, majd ismét a lisztbe hempergetjük.

A 180 fokos forró olajban ropogós-pirosra sütjük (5-7 perc), és leszűrve tálra rakjuk. Nem szabad lefedni, nehogy megereszkedjen. Hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a tejfölös hagymát: a megtisztított vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, és a karikákat szétszedjük. A forró olajon megsózzuk, fedő alatt üvegesre pároljuk (3-4 perc), majd meghintjük a törött borssal, és a tűzről lehúzzuk.

Ráöntjük a tejfölt, jól összekeverjük, és kihűtjük.

Forrás: drótpostagalamb recepttár

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *