Rizsliszt pogácsa zöldborsóval és szezámmaggal

Önmagában is finom rágcsálnivaló, saláták vagy levesek mellé pedig kenyér helyett is remek.

Hozzávalók 2 főre:
20 dkg barnarizs liszt
1 tojás
0,5 dl olaj
0,5 dl víz
5 dkg borsó (75 ml, negyed csésze, egy nagy marék)
2 ek szezámmag
só, bors

A borsót vízben felteszem főni, a sütőt előmelegítem 180 fokra.

Összekeverem a lisztet két nagy csipet sóval, borssal, a szezámmaggal. Szétválasztom a tojást, a sárgáját a lisztes keverékhez adom. Hozzákeverem az olajat és a vizet. A tojás fehérjét habbá verem, azt is belekeverem. Olyan állagúnak kell lennie, amiből kanállal kis lapos halmokat tudok tenni a sütőpapírral bélelt tepsire. Ha esetleg túl híg, lisztet teszek még bele, ha nem áll össze, akkor pedig kevés olajat vagy vizet.

180 fokon kb 20 percig sütöm. Kissé sápikák lesznek, nem fog megpirulni.

gluténmentes, tejmentes, FODMAP, vegetáriánus

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *