Rántott édesburgonya sütőben, édesen és sósan

Hozzávalók 2-3 személyre:
2 nagy batáta (édesbugonya) kb. 30 dkg
2 tojás
liszt
zsemlemorzsa

A batátát megpucolom – mint a krumplit – és fél centis szeletekre vágom. Nem kell előfőzni.

A karikákat megforgatom először lisztben, majd felvert tojásban, majd zsemlemorzsában és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem.

Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt pirosra sütöm.
Nem használok olajat, mert a szárazabb morzsa tökéletesen illik a batáta krémszerűvé sült húsához.

Önmagában is remek, uzsonnára vacsorára tökéletes. Salátákhoz, burgonyapüréhez, mártogatósokhoz illik, de kevés fahéjas cukorral remek édesség és senkinek se jut eszébe, hogy éppen zöldséget eszik desszertként…

Fotó: Myreille

Recept forrása: Moksha

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *