Lilakáposztás grahamrudak

Egészséges rágcsálnivaló, amit könnyebb elkészíteni, mint a káposztáspogácsát.

Hozzávalók:
1 közepes fej lilakáposzta
5 dkg szalonna (elhagyható)
1 dl olaj (ha nincs szalonna, akkor 1,5 dl olaj)
50 dkg grahamliszt
7 gramm szárított élesztő
1 tojás
só, bors
a tetejére szezámmag

A szalonnát egészen apró kockákra vágom és az olajban megsütöm. Akkor jó, ha összeugranak kicsire.

Megtisztítom a káposztát, negyedekre vágom, kivágom a torzsáját, majd vékony csíkokra szeletelem. Beleteszem a forró zsíradékba, bőven sózom és bőven borsozom. A só kb egy púpos evőkanálnyi, ami persze függ az ízléstől és a só fajtájától is, a bors kb egy mokkáskanálnyi.

Lefedve a káposztát megpárolom egészen puhára, majd hagyom kihűlni.

A lisztbe keverem az élesztőt majd a káposztát és a tojást. Összegyúrom és hűtőben hagyom pihenni 1 órát.

Kinyújtom, a tetejét megszórom a szezámmaggal, amit kissé belenyomkodok. Éles késsel (vagy pizzavágóval) rudakra vágom, és sütőpapírral bélelt tepsire rendezem. 25 percig hagyom kelni, addig előmelegítem a sütőt 180 fokra. Kb 25 perc alatt megsütöm, a tepsiben hagyom kihűlni.

A lilakáposztától rózsaszínes árnyalata lesz. Ha sima fehérlisztből készítjük, akkor még rózsaszínebb. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *