Krumplis, túrós szirnyiki (túrópalacsinta)

Hozzávalók:
50 dkg túró vagy lágy kecskesajt
40 dkg krumpli
5 tojás
kb 20 dkg liszt
só, fűszerek
olaj a sütéshez
tejföl a tálaláshoz

A krumplit héjában megfőzzük, hűlni hagyjuk, meghámozzuk és lereszeljük vagy összetörjük.

A túrót villával jól összetörjük, hogy krémes legyen, ha nehezen megy, akkor hozzáadunk egy tojást és turmixgépben vagy merülőmixerrel pépesítjük. Sózzuk. Az eredeti receptben nincs más fűszer, de van ahol kaporral, snidlinggel, petrezselyemmel vagy más zöldfűszerrel ízesítik.

Hozzákeverjük a krumplihoz, beletesszük a tojásokat és a lisztet és összegyúrjuk. Formázhatónak kell lennie, ha túl lágy, akkor tegyünk még lisztet. Hengerré formázzuk, felszeleteljük és a korongokat kevés olajban mindkét oldalukon megsütjük.

Tejfölt adunk hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *