Karfiolkrém

A karfiolt megtisztítom, feldarabolom és sós vízben megfőzöm. Kevés levet hagyok rajta, összeturmixolom. Kb 2 evőkanálnyi libazsírt és 2 evőkanálnyi tejfölt keverek bele és 1 teáskanál mustárral ízesítem.

A zsír-tejföl arányt lehet kicsit tologatni ízlés szerint, meg a karfiol méretétől függően. Ha így sűrűnek érezzük, akkor a főzőlevével lehet hígítani.

Szendvicskrémként kenyérre lehet kenni. Előételként tálalható zellerlevélen vagy kínai kel levélen. Melegen lehet köret. Mártogatósként is adhatjuk nyers zöldségek vagy sós aprósütik, csipszek mellé.

A képen a fehér színű krém, gyors padlizsámkrémmel és sárgarépás kölessel tálalva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *