Fűszeres főtt gabonák

A főtt rizs, vagy petrezselymes risz melett érdemes kipróbálni más gabonákat is főzve köretként vagy önálló ételként. A főtt gabonák, gabonakásák alapvető ételnek számítottak.

Főtt gabonákhoz ajánlott fűszerek:

Búzához – koriander, majoranna, bazsalikom
Tönkölyhöz – koriander, kakukkfű, bazsalikom, majoranna
Barnarizshez – curry, majoranna, lestyán, sáfrány, kakukkfű
Árpához – zsálya, babér, szegfűbors, kakukkfű
Köleshez – gyömbér, bazsalikom, majoranna, koriander
Rozshoz – köménymag, kakukkfű
Zabhoz – csombor (más néven borsikafű), édeskömény, lestyán, izsóp
Kukoricához – szurokfű (más néven oregano), kakukkfű, rozmaring
Zöld aszalt tönkölyhöz – tárkony, bazsalikom
Hajdinához – izsóp, bazsalikom, majoranna
Amaránthoz – ánizs, kömény, édeskömény

A listát itt találtam: www.gyongyharmatoscsudafa.info

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *