Cukkini Orly módra

Az Orly módra azt jelenti, hogy a húst vagy egyéb hozzávalót sűrű palacsinta tésztába mártjuk, ami sörrel van hígítva, majd forró olajban kisütjük. Ezt most cukkinival próbáltam ki. Krumplipüré volt hozzá a köret, de ízlés szerint akár fokhagymás mártogatós is kiváló kísérője lehet.

Hozzávalók 4 főre:
1 nagyobb cukkini
1 kk só

Bundához:
3 nagyobb tojás
9 jó púpos ek liszt
1 kk só
1,6 dl sör

Továbbá:
4 púpos ek liszt a forgatáshoz
7 dl olaj a sütéshez

A megtisztított cukkinit kb. 7-8 mm vastag karikákra szeleteljük, a magvas részt kivágjuk. Meghintjük sóval és hagyjuk állni. Egy tálkába lisztet készítünk a forgatáshoz. Egy edényben bő olajat forrósítunk.

Egy másik edénybe ütjük a tojásokat a sóval habosra keverjük, majd a lisztet beleszórva és a sört fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává keverjük.

A cukkini alól leöntjük a vizet, először megforgatjuk a lisztben, majd a sűrű masszában, jól lecsöpögtetjük.

Óvatosan a forró olajba helyezzük, és szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

A recept az Aranytepsi blogról származik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *