Citrusos töklekvár

Tök helyett cukkinivel is készíthető.

1 kg narancsot + 1 kg citromot meghámoztam, kifiléztem, és kb. 2 kiló reszelt tökkel feltettem főni. Mikor felforrt, házi pektint tettem hozzá (ezt lehet helyettesíteni befőzőcukorral, vagy egyéb zselésítőkkel), ízlés szerint cukroztam (kb 50 dkg ehhez a mennyiséghez), és mivel túl hígnak találtam, még agar-agarral sűrítettem. Pár percet rotyogtattam, majd üvegekbe mertem, és száraz dunsztba tettem.

A tavalyi adagot még a végén botmixerrel pürésítettem, de az idén rusztikus-darabosra hagytam.

A tököt (cukkinit) bármiféle karakteres gyümölccsel össze lehet főzni, mert jól átveszi az ízeket, kiváló “töltelék”, szaporító-anyag ilyen szempontból.

A receptet Joó Emese küldte, köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *