Sárgarépás diós süti

Búzaliszt nélkül készülő nagyon finom édesség.

Hozzávalók:
3 tojás
1 dl olaj
0,5 dl citromlé
20 dkg dió
20 dkg sárgarépa
12 dkg cukor
5 dkg zabliszt
3 dkg kukoricapehely vagy kukoricaliszt
5 dkg mazsola
2 ek sárgabaracklekvár

A sütőt előmelegítem 180 fokra. Megpucolom és kislukú reszelőn lereszelem a sárgarépát. Szétválasztom a tojásokat, a fehérjét habbá verem 2 dkg cukorral. A dióból egy maréknyit félreteszek, a többit megdarálom.

A tojások sárgáját a többi cukorral kézi robotgéppel fehéredésig keverem, majd hozzáadom az olajat, azzal is verem még 1-2 percig.

Beleteszem a mazsolát és a citromlét és innentől kanállal keverem. Hozzákeverem a darált diót és a kukorica és zablisztet ezekkel is jól összekeverem. Beledolgozom a reszelt sárgarépát is és végül két részletben kíméletesen belekeverem a tojások habját.

Sütőpapírral bélelt kicsi tepsibe simítom és 35 perc alatt megsütöm. Közben a maradék diót durvára vágom és összekeverem 2 evőkanál sárgabaracklekvárral. Ha nem elég folyós, akkor langyos vizet adok hozzá (vagy lehet rumot) hogy könnyen kenhető legyen. Ha megsült 5 percig pihentetem, majd deszkára borítom és még melegen megkenem a diós lekvárral.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *