Kapor-lime kecskesajtkrém levendulás barackkal

Nem gyakori a kapor édességben, de érdemes kipróbálni, az ízek nagyon-nagyon jól összeillenek.

Kellett hozzá (kb 4-5 főre desszertnek):
25dkg natúr kecskekrémsajt (házi)
1 kis csokor kapor
5-6 dkg porcukor
2dl habtejszín
csipet só
1 lime
1/2 cs zselatin (2 lapnyi mennyiség)
pár szem sárgabarack
cukor
levendulavirág

A krémsajtba belekeverem a kaprot, cukrot, lime levét, csipet sót, a 2 kanál vízben felolvasztott zselatinport, és hozzáadom a felvert tejszínhabot is. Ezt jól elkeverem, majd hűtőbe teszem pár órára.

A barackokat félbevágom, forró serpenyőbe teszem, megszórom cukorral (nekem 1 ek elég is volt, lehet barna cukrot is használni), és óvatosan rázogatom, illetve 1-2x megfordítom, hogy mindkét oldalára rákaramellizálódjon a cukor. Óvatosan, hogy ne törjön meg a barack, hanem szépen egészben maradjon.

Hagyom kihűlni, és szobahőmérsékletű barackkal tálalom a krémet.

Forrás: http://konyha.kisvirag.net/2014/07/09/kapor-lime-kecskesajtkrem-levendulas-barackkal/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *