Főtt kukoricadara eperöntettel

Tej, tojás és lisztmentes édesség, szép és finom is.

1 dl kukoricadara
5 dl víz
csipet só
ízlés szerint cukor (én most 2 evőkanálnyit tettem)

Az öntethez:
kb fél kg eper

A kukoricadarát szárazon lábosba teszem, ráöntök kb egy deci vizet, elkeverem. Közepes hőfokon főzni kezdem. Újra ráöntök egy deci vizet és elkeverem, majd ráöntöm a többi vizet is. Beleteszem a sót és a cukrot. A kukorica magában is kicsit édes, egy kevés cukor is elég hozzá, persze ki hogyan szereti. Folyamatosan kevergetve megfőzöm. Tényleg keverni kell, mert a végén már puffog és lődöz és leég az alja, ha nem keverjük. Akkor van készen, amikor sűrű folyadék lesz, mint a tejbegríz.

Vízzel kiöblített kis tálkákba teszem. Lehet enni azonnal is, vagy hűtőben napokig eláll. Az öntetet csak közvetlenül evés előtt teszem rá.

Az öntethez megpucolom és feldarabolom az epret és pár percig kevergetve főzöm. Akkor jó, ha már van leve.

gluténmentes, tejmentes, FODMAP, vegetáriánus, vegán

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *