Édesburgonyatorta

3 db tojás
90 g barna cukor
1 dl olívaolaj
2 db édesburgonya
10 dkg törökmogyoró (durvára darált)
0.5 csomag sütőpor
0.5 ek szódabikarbóna
1 kávéskanál fahéj (őrölt)
1 kávéskanál kardamom (őrölt)
240 g finomliszt (finomliszt)
3 ek citromlé
6 ek porcukor

Hámozzuk meg az édesburgonyát, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. A tojássárgáját a barnacukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá az olívaolajat, a fahéjat, az őrölt kardamont, és a darált mogyorót.

A liszt 3/4 -ét, a fél csomag sütőport és a szódabikarbónát keverjük össze, majd adjuk hozzá a cukros, olajos tojássárgájához. Adjuk hozzá a reszelt édesburgonyát és alaposan vegyítsük össze. (Ha túl híg, akkor adjunk még hozzá a maradék lisztből.)

Verjük fel a tojásfehérjét egy mokkáskanálnyi citromlével és egy csipet sóval kemény habbá. Keverjük óvatosan hozzá az édesburgonyás keverékhez.

Vajazzunk ki egy kör alakú sütőformát, és töltsük meg a 3/4 -ig a keverékkel. 180 fokon süssük 40 percig, közben tűvel ellenőrizzük a tésztát. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni. Keverjük össze a 3 evőkanál citromlét a porcukorral, és a kihűlt torta tetejét díszítsük vele.

Forrás: nosalty.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *