Édes, túrós szirnyiki (túrópalacsinta)

Hozzávalók:
80 dkg túró vagy lágy kecskesajt
10 dkg liszt
5 tojás
10 dkg cukor
csipet só
olaj a sütéshez
tejföl vagy lekvár a tálaláshoz

A túrót a tojások sárgájával, a sóval és a cukorral keverjük pépesre. Ha darabos, akkor turmixgéppel vagy merülőmixerrel pépesítsük. Keverjük bele a lisztet. Könnyen kanalazható, de nem nagyon folyósnak kell lennie, ha túlságosan folyik, akkor tegyünk bele még lisztet. Verjük habbá a tojásfehérjéket és óvatosan azt is keverjük bele.

Melegítsünk olajat egy serpenyőben. A túrós masszát 2-3 evőkanalanként tegyük a serpenyőbe és mindkét oldalukon pár perc alatt süssük meg a szirnyikiket.

Tejföllel vagy cukrozatlan lekvárral, vagy gyümölcsöntettel tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *