Diós-mazsolás cukkini süti

Hozzávalók:
40 dkg cukkini
35 dkg liszt
1 cs. sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
30 dkg kristálycukor
10 dkg darált dió
2 dl étolaj
3 egész tojás
10 dkg mazsola

A tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, majd a többi hozzávalót. Ha szeretjük, keverhetünk bele őrölt fahéjat is. Két őzgerincformát kivajazunk, meghintjük liszttel, beleöntjük a masszát, majd 10 percig erős lángon, aztán 50 percig a legkisebb fokozaton sütjük. A tetejét érdemes alufóliával letakarni, így nem ég meg. Ha kihűlt, szeleteljük.

Forrás: Drótpostagalamb recepttár

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *