Csokis céklás süti

3 db nagyobb főtt cékla
2 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
1 tábla étcsokoládé
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 marék durvára vágott dió

3 decis bögrét használunk.

A lisztet, a cukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot elkeverjük. A csokoládé harmadát lereszeljük (ettől lesz szép csokis színű a sütemény), a maradék részét pedig durvára törjük, majd a dióval együtt hozzáadjuk a keverékhez. Hozzáöntjük a tejet és egy fakanál segítségével összekavarjuk. Igen, mindenki jól látta, tojás nem kell hozzá!

A főtt céklát turmixoljuk és a tésztához adjuk. Az eredmény egy könnyen önthető, barnás-bordó színű massza lesz.

A legnagyobb tepsinket kibéleljük sütőpapírral, majd szépen beleöntjük a tésztát és elegyengetjük 1-1,5 cm vastagon. Nincs más hátra, előmelegített sütőben 180 °C-on 20-25 perc (tűpróba!) alatt megsütjük.

Forrás: hobbikert.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *