Almás-húsos töltött kínail kel

Hozzávalók:
50 dkg kínai kel
25 dkg bőr és csont nélküli darált csirkemell
2 nagy alma
1 tojás
2 dl kefir
2 evőkanál borecet
1 evőkanál búzakorpa
1 csokor petrezselyem
1 kis fej vöröshagyma

Egy evőkanál olajon megfonnyasztom a finomra vágott hagymát, majd a darált húst beleteszem, és folyamatosan keverve megpirítom. Közben az apróra vágott petrezselyemzölddel és sóval ízesítem. A tűzről levéve langyosra hűtöm, és a nyers tojást meg a búzakorpát belekeverem. A kínai kelről 8 nagy levelet leszedek, egy pillanatra forrásban levő sós vízbe teszem, ezután lecsöpögtetem. A megmaradt kelt apróra vágom. Az almát felszeletelem.

Minden levélre 1-1 evőkanálnyi tölteléket halmozok, és úgy csavarom össze, mint a töltött káposztát. Mély tűzálló tál aljára terítem az apróra vágott kel felét, megsózom, és almaszeletekkel befedem. Erre teszem egy sorban, szorosan egymás mellé a göngyölegeket. Ismét almaréteg következik, végül az egészet beborítom az apró kellel. Megsózom és leöntöm 1 evőkanál olaj, a bor és a kefir keverékével. A tálat befedem, és az ételt 25 percig sütöm a forró sütőben.

Forrás: mindmegette.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *